Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

                                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αρταίων ανέκαθεν είχε χώρο δικό του για συνδικαλιστική χρήση στην φυσική του έδρα, στο Δημαρχείο Άρτας, για χρήση από το Δ.Σ.  και τις παρατάξεις . Καλόπιστα, έως πρόσφατα, διέθετε το συγκεκριμένο χώρο στο ισόγειο  για διευκόλυνση υπηρεσιών και λειτουργιών του Δήμου σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες , όπως άλλωστε ζητήθηκε και πρόσφατα για το ΚΕΠ Υγείας αλλά επειδή δεν μας δόθηκε  συγκεκριμένο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα  δεν παραχωρήθηκε ο χώρος τελικά  . 

Την Δευτέρα 30/11/2020 ξαφνικά , χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση και καμία συνεννόηση με το Σωματείο στον χώρο έγιναν μετατροπές και  παρεμβάσεις από την Διοίκηση για λειτουργία του Ταμείου στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας για να μην εισέρχονται πολίτες στον κυρίως χώρο του Δημαρχείου  , κατά την διάρκεια των οποίων μετακινήθηκαν και χάθηκαν αντικείμενα και έγγραφα  του Δ.Σ. και του Προέδρου. Επικοινωνήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου  και διαμαρτυρηθήκαμε εντονότατα στη Διοίκηση από την πρώτη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε σχετικά  . 

Μας παραχωρήθηκε για συνεδρίαση ο χώρος της Διώνης αλλά το Σωματείο έχοντας  ξανά αντιμετωπίσει παρόμοια μεθόδευση και  έχοντας καταγγείλει στο παρελθόν απόπειρα αφαίρεσης του χώρου αυτού δηλώνει και σήμερα πως δεν θα αποδεχθεί  την απομάκρυνση  του συνδικαλιστικού φορέα μας από το Δημαρχείο.

Διαβεβαιώνοντας τους συναδέλφους και την Ομοσπονδία μας , την ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι δεν θα αποδεχθούμε τετελεσμένα , διεκδικούμε στο ακέραιο το αυτονόητο δικαίωμα να έχουμε σαν Σωματείο  την έδρα τμας στο Δημαρχείο , σε όποιον διαθέσιμο χώρο  -διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας των εργαζομένων σε κάθε Διεύθυνση και Τμήμα του Δήμου ιδιαίτερα σήμερα στην μάχη με τον κορονοϊό. 

Ζητάμε την άμεση απόδοση -επιστροφή της συγκεκριμένης  αίθουσας στο Δ.Σ. και άμεσα θα ενημερώσουμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την πραγματική διάσταση του θέματος. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε παρά τα σχετικά ανησυχητικά σημάδια  και ενδείξεις ότι πρόκειται τελικά για ενορχηστρωμένη προσπάθεια ενάντια στην συνδικαλιστική μας έκφραση που υπαγορεύεται  από το γεγονός ότι το Σωματείο ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ αταλάντευτα διεκδικεί τα αυτονόητα από την Διοίκηση και τα Υπουργεία και εξάλλου έχουμε κάνει σε όλους από την πρώτη στιγμή καθαρό ότι   

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                            ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ                           ...