Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

  

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 47 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΦΤΑ χρόνια μετά την εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην Δικτατορία, και τα αιτήματα εκείνης της περιόδου είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Το κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που ενέπνευσε τους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας, είναι και σήμερα στον πυρήνα των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος. Μόνο που σήμερα, πιο εμφατικά από ποτέ συμπληρώνεται ως « ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Έτσι, ο Νοέμβρης του ‘73 δίνει τη σκυτάλη στις επόμενες γενιές καλώντας τες να δώσουν τους δικούς τους αγώνες και να νοηματοδοτήσουν με το δικό τους περιεχόμενο την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


Με τον νου και την ψυχή μας στραμμένη στους νεκρούς της πανδημίας, στους εργαζομένους των κλάδων που οδηγούνται σε μαρασμό και σε κλείσιμο, στους εξαντλημένους εργαζόμενους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στους παλιούς και νέους ανέργους, στους ηλικιωμένους που πεθαίνουν σε γηροκομεία, τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στους πρόσφυγες που συνωστίζονται σε στρατόπεδα – φυλακές, στους νέους και στους μαθητές που στοχοποιούνται από ΜΜΕ και κυβέρνηση και αντίστοιχα για την ίδια την προστασία μας από τις πολιτικές της κυβέρνησης που μας εκθέτουν στην πανδημία προδιαγράφοντας ένα ζοφερό μέλλον, συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 


Σήμερα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους.

Με όλα τα μέσα ατομικής και συλλογικής προστασίας που χρειάζονται και προβλέπονται, αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας, ενάντια στις αυταρχικές και αντισυνταγματικές απαγορεύσεις και παλεύουμε για 


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Αντιπροσωπεία του ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ, εκπροσωπώντας το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων υπαλλήλων του νόμου μας, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην κεντρική πλατεία στις 9:00 το πρωί της Τρίτης 17 Νοέμβρη 2020.

“Δίχως τουφέκι και σπαθί, με τον ήλιο στο μέτωπο υπήρξατε ήρωες και ποιητές μαζί. Είστε το Ποίημα...  Απλώνοντας το χέρι μου δεν φτάνει ως εκεί που ωραία λουλούδια τις μορφές σας λιτανεύει ο αέρας της σιωπής. Ω παιδιά μου!

Μπροστά σ'αυτό το ποίημα μετράει μόνο η σιωπή”, Ν.Βρεττάκος( Μικρός Τύμβος, 17 Νοέμβρη 1973)

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ


Άρτα, Νοέμβρης 2020

Για το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Γεωργούσης Λεωνίδας Αμπελογιάννη Βάσω


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                            ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ                           ...