Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   10/7/2020
Εργατικό ατύχημα Δημοτικού Υπαλλήλου Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων από πτώση από απορριμματοφόρο
Στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας μεταφέρθηκε από το Ε.Κ.Α.Β νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης συνάδελφος  ηλικίας 50 ετών που εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αρταίων.
Ο συνάδελφος βρισκόταν εν ώρα εργασίας επάνω στο απορριμματοφόρο, στα ορεινά του Δήμου Αρταίων και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί – ευτυχώς όχι σοβαρά – στο κεφάλι  και ακολούθως μεταφερθηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αρτας. Εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποκόμισε κάποια ράμματα, και κρατήθηκε προληπτικά για το βράδυ στο Νοσοκομείο Άρτας.
Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε για το γεγονός  βρέθηκαν στο Νοσοκομείο σαν εκπρόσωποι του Σωματείου στο πλευρό του συναδέλφου  ο πρόεδρος  και ο γενικός γραμματέας Νίκος Μάζης και Περικλής Κανελλόπουλος αντίστοιχα.
Προκάλεσε εντύπωση ότι δεν ειχε ειδοποιηθεί από κανέναν εμπλεκόμενο  η ΕΛ.ΑΣ και η Τροχαία Αρτας για το συμβάν και για αυτό άμεσα ειδοποιήθηκαν από τον πρόεδρο του Σωματείου και μετά από λίγο αξιωματικός κατέφθασε στο Νοσοκομείο και πήρε κατάθεση από τον τραυματία συνάδελφο μας. Η παρέλευση τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος ανάμεσα στην ώρα του συμβάντος και την ειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ προβληματίζει ,  γεννά ερωτηματικά και αντικειμενικά δυσχεραίνει την διερεύνηση των πραγματικών αιτιών του ατυχήματος καθώς δεν έγινε άμεσα επιτόπιος έλεγχος από τους αρμόδιους και  εντεταλμένους  για αυτόν.
  Ακόμα μία φορά, με αφορμή το ατύχημα ,  οφείλουμε να επισημάνουμε ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που κάναμε ως Δ.Σ ώστε να δοθούν άμεσα και έγκαιρα τα μέσα ατομικής προστασίας Μ.Α.Π από την Διοίκηση του Δήμου Αρταίων στους υπαλλήλους που τα δικαιούνται, η Διοίκηση όχι μόνο δεν τα έχει δώσει για το 2020
αλλά μας χρωστά και το 2019 και ότι πρέπει να εφαρμόζονται ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ  ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας. 

                                ΓΙΑ   ΤΟ  Δ.Σ 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                         ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                            ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ                           ...