Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ 

            Ως μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου Αρταίων θεωρούμε καθήκον μας να προστατεύουμε τους εργαζόμενους, καθώς και τα δικαιώματα τους έναντι οποιουδήποτε τα επιβουλεύεται.  Οι εργαζόμενοι εκτός από υποχρεώσεις έχουν και δικαιώματα.  Ένα από αυτά είναι το δικαίωμα της αναζήτησης νέου εργασιακού περιβάλλοντος μέσω της κινητικότητας του Ν.4440/2016.  Κάθε υπάλληλος έχει το δικαίωμα να αναζητεί νέες συνθήκες εργασίες και εργασιακό περιβάλλον, δικαίωμα το οποίο είναι και ηθικά αλλά και νομικά καταχωρημένο.  Στην τελευταία διαδικασία κινητικότητας υπήρξαν υπάλληλοι του Δήμου μας, οι οποίοι αποφάσισαν ότι πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες όπως τους δίνει το δικαίωμα ο Νόμος.  Ενημερωθήκαμε ότι σε μια συγκεκριμένη περίπτωση οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία (01-06-2020 ημέρα Δευτέρα).  Για την συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε συνάντηση μελών του Δ.Σ. με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, ο οποίος και είχε αναφέρει ότι η διαδικασία θα τελείωνε στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα των δέκα ημερών.  Δυστυχώς ενημερωθήκαμε ότι τα απαραίτητα έγγραφα δεν έχουν υπογραφθεί με ότι αυτό σημαίνει για τα δικαιώματα του εργαζομένου ο οποίος θίγεται.

            Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την μη συμμόρφωση με τις προβλεπόμενες νομικές διατάξεις.  Δεν μπορεί ένας εκλεγμένος από τους Δημότες να μην εφαρμόζει τις διατάξεις Νόμων δημιουργώντας έτσι μελανή εικόνα για τον θεσμό που εκπροσωπεί.  Καλούμε την Δημοτική Αρχή στην άμεση εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών για την ολοκλήρωση της κινητικότητας των υπαλλήλων.



ΤΟ Δ.Σ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                            ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ                           ...